Bolnica Trebinje danas je obilježila krsnu slavu - Svete vračeve Kozmu i Damjana.bolnica-tb-slava.jpg

Ljubica Miljanović, direktor ove zdravstvene ustanove, poručila je da u narednoj godini svim doktorima želi - što manje posla, samo Odjeljenju za ginekologiju - što više.

„Što se tiče dijagnostičkih procedura, radićemo na unapređenju uz pomoć naše lokalne zajednice i Ministarstva zdravlja kao i Vlade RS“, kazala je ona i dodala da je Bolnica Trebinje ove godine imala dosta posla.

„Nažalost, dosta pacijenata sa malignim bolestima, mnogo saobraćajnih udesa sa mladim ljudima. Zato ovim putem apelujem na mladost da ne uzimaju alkohol i stimulativna sredstva u interesu njihovog zdravlja“, kaže dr Miljanović.
Slavu je zaposlenima u trebinjskoj Bolnici čestitao i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, ističući da su u ovoj ustanovi vidljivi rezultati rada na unapređenju zdravstvenih usluga.

Pacijenti u svakom slučaju ne smiju ispaštati, kaže Ćurić i dodaje da i njihove eventualne pritužbe treba ozbiljno razmotriti - da ne ostane sve samo na priči koja ničim nije utemeljena.„A naš cilj je da u narednom periodu stvorimo još bolje uslove za liječenje i da težimo ka tome da svi zaposleni imaju veće plate. Evo, danas smo u situaciji da se i zvanično uvjerimo šta je to urađeno u protekle dvije, tri godine. Toplotna pumpa je završena, imamo adekvatno grijanje. Preko ljeta se nadam da ćemo imati i adekvatno hlađenje. Hvala svima na razumijevanju, znamo da su i pacijenti i zaposleni ispaštali u proteklom periodu ali ovo je bio kapitalni projekat koji se ne može preko noći završiti“, objasnio je gradonačelnik Trebinja.

On je podsjetio da je Gradska uprava uvijek na usluzi Bolnici i da je glavni interes zadovoljstvo građana.