Prethodnih dana svjedoci smo medijskog linča od strane pojedinih političara u Republici Srpskoj prema porodici palog borca, odnosno braći Bodiroga.

Kao krovna organizacija proistekla iz odbrambeno otadžbinskog rata, Boračka organizacija Grada Trebinja najoštrije osuđuje ovakve postupke i korištenje boračkih kategorija u dnevnopolitičke svrhe.

Porodica Bodiroga, čiji je otac položio život u temelje Republike Srpske ničim nije zaslužila da je grupacija frustriranih i sobom nezadovoljnih političara proziva i crta metu na čelo, a sve sa namjerom da preko njih blati svoje političke protivnike.

Nemanja Bodiroga je oca izgubio sa nepunih godinu dana, a Aleksandar se u vrijeme njegove pogibije nije ni rodio. I umjesto da se ovim dječacima, momcima i kasnije radno sposobnim mladim ljudima pruži puna podrška u školovanju i radu, pojedinci bi najrađe da ih isele iz našeg grada.

Ako nemate konkretna rješenja za podršku i pomoć kategorijama porodica poginulih, koji su svoja imena ugradili u našu Republiku Srpsku, apelujemo na vas i molimo da ne zloupotrebljavate djecu poginulih boraca i da im ne otimate koru hljeba iz ruku, jer svojim ponašanjem upravo to činite.

Od vas očekujemo da budete konstruktivna opozicija i dajete ideje i prijedloge za projekte podrške pri obrazovanju, zapošljavanju, rješavanju stambenog pitanja. A, ako to niste u stanju dovoljno će biti da svojim stavovima i izjavama ne odmažete onima koji su spremni pružiti i omogućiti dostojanstven život našim sugrađanima.