U Boračkoj organizaciji RS, po mjesnim odborima svake opštinske ili gradske organizacije, tokom marta održavaju se izbori za skupštine lokalnih boračkih organizacija.


U Trebinju gradske izbore karakteriše mala zainteresovanost boraca, a izbori u dva mjesna odbora su i odloženi zbog nedostatka kvoruma.

Predsjednik Skupštine Gradske boračke organizacije Trebinje Pero Mišeljić za Radio Trebinje kaže da je trebalo da bude održano šest izbornih skupština mjesnih odbora, ali su dvije odložene.

„U Poljicu i Lastvi skupštine nisu održane zbog nedostatka kvoruma. Izbori na Humu, u Veličanima, Dobromanima i Policama su održani, ali činjenica je da se na skupštine ne odaziva dovoljan broj boraca. Većina koja dođe su nezadovoljni borci i na birou su za zapošljavanje, a oni koji su zadovoljni i zaposleni – od njih se malo ko odaziva“, kaže Mišeljić.

Večeras se održava izborna skupština u Pridvorcima, a nakon toga slijede Hrupjela, Donje Police i ostale mjesne zajednice.

Prema odredbama Boračke organizacije RS, izbori se ponavljaju do tri puta – a ukoliko i tada ne uspiju, u skupštini neće biti izabranih predstavnika tih mjesnih zajednica.