Osnivačkom skupštinom u Trebinju Narodni front kreće u formiranje gradskih i opštinskih odbora širom Republike Srpske s ciljem pravljenja infrastrukture čestitih, odanih i obučenih ljudi, koji će spriječiti pokušaje izborne krađe od strane režima na lokalnim izborima za godinu dana.

On ističe da je Narodni front nastao kao odgovor na brutalne izborne krađe i prekrajanja izborne volje naroda u Republici Srpskoj.

-Jedan od naših prioriteta će biti da na što većem broju, od ukupno 2.239 biračkih mjesta u Republici Srpskoj. imamo naše obučene posmatrače i spriječimo izbornu krađu, ukoliko ne dođe do značajnijih izmjena izbornih pravila. Narodni front se širi, a taj talas iz Trebinja će da se proširi na čitavu Republiku Srpsku – rekao je Borjan.

Osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Narodni front Trebinje prisustvovala je i predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.
Ona je na početku rekla da će Narodni front u Trebinju biti okosnica promjena koje ćemo izboriti na lokalnim izborima 2024. godine.

-Na čelu odbora je čovjek koji je dokazao svoj opozicioni legitimitet, a uz to radi se o karakternom, stručnom i obrazovanom čovjeku. Kao predsjednik Narodnog fronta imam puno povjerenje u odluke koje će donositi u budućnosti Gradski odbor Trebinje na čelu sa dr Sašom Borjanom, koliko god te odluke nekad izgledale teške i izazovne – rekla je Trivićeva.

Istakla je da je slom režima imperativ borbe Narodnog fronta, a nakon toga izgradnja boljeg i uređenijeg društva.