IMG_20240525_210407_resized_20240525_090442561.jpg (251 KB)

Srpski glumac Ivan Bosiljčić istakao je zadovoljstvo zbog posjete Trebinju za koje je rekao da je najsunčaniji grad i da će mu se često vraćati.

Nakon sinoćnje poetsko-muzičke večeri na Trgu slobode u Trebinju, Bosiljčić je istakao da ovakvi susreti ulaze u dušu.

Prema njegovim riječima, paralelno sa glumačkom gradio je i muzičku karijeru, pa se ohrabrio da napravi ovakvo veče, da može da govori poeziju o ljubavi između muškarca i žene, prijatelja, roditelja i djece, čovjeka i Boga.

On je objasnio da je kao gimnazijalac govorio poeziju jer je cijenio i volio pjesnike, a onda ga je životni put odveo na akademiju, u svijet filma i teatra, scene regiona i Evrope.

"Onda sam napravio autorsko veče koje je menjalo imena ali je ostalo isto. To je veče muzike i poezije u kome se pričaju priče o čuvenim pesnicima, pevaju se pesme koje svi znamo i volimo ali na novi način", kaže Bosiljčić.

Bosiljčić je rekao da je prvi put u Trebinju iako je cijela ekipa serije "Ranjeni orao" u kojoj je glumio, bila u ovom gradu.

"Tada sam nadletao Trebinje", objasnio je Bosiljčić u izjavi novinarima.

On kaže da neće dozvoliti da prođu dugi periodi da ne prođe kroz ovaj grad.

Za nagrade je rekao da su potvrda i impuls za dalje, ali da nisu same po sebi prioritet, te da je najveća nagrada duhovne prirode.