Na Dan Republike Srpske na Fejsbuk stranici "Bosanski Patriota" pojavila se fotografijaza zastvama tzv. Armije BiH i vojnom opremom, uz objavu u kojoj se pozivaju "Bošnjaci da se osiguraju na vrijeme".bosnjaci-poziv-rat.jpg

U komentarima ispod fotografije pružena je podrška ideji da se "Bošnjaci osiguraju na vrijeme", odnosno naoružaju.- Bošnjoooo vjeruj Allahu i punim rukama oružja, nikad više! Prodaj kravu i kupi pušku! Pamet u glavu! - samo je jedan od komentara na ovoj Fejsbuk stranici, čija je ovakva objava dobila gotovo 1.000 lajkova.

A komentari su gotovo svi do jednoga i više nego uvredljivi i imaju ratno-huškačku politiku.

- Očekuj najbolje, a pripremi se na najgore. Uvijek bilo. Sve spremno i podmazano. To je sve što je babo iz rata donjeo i što mi je ostalo od njega. Ima nešto i novih stvari, al nije to TO. Molim Allaha da nikad metka ne ispalim, al ako dođe do toga, neću birat ni milosti imat, kunem se - jedna je od prijetnji upućena srpskom narodu povodom 9. januara - Dana Republike Srpske, koju prenosimo u cijelosti, bez ispravke pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Iako nije poznato da li je na fotografiji prava puška, u komentarima se pozivaju lokalne vlasti da prave kurseve za upoznavanje sa oružjem.