14.jpg (345 KB)

Za najboljeg sportistu grada Trebinja u prošloj godini proglašen je džudista Džudo kluba "Leotar" Božidar Vučurević, dok je najbolji sportski kolektiv Rukometni klub "Leotar".


Drugo mjesto u kategoriji pojedinaca dodijeljeno je članu Atletskog kluba "Leotar" Diani Kovač, dok su treće mjesto podijelili član Košarkaškog kluba "Leotar" Vladimir Aleksić i Marko Parežanin iz Rukometnog kluba "Leotar".

U kategoriji sportskih kolektiva drugo mjesto osvojio je Košarkaški klub "Leotar", dok su treće mjesto podijelili Džudo klub i Atletski klub "Leotar".


Najbolji sportista grada Trebinja za 2022. godinu Božidar Vučurević rekao je novinarima da mu ova nagrada u rodnom gradu posebno znači.

On je podsjetio da je, između ostalog, prošle godine bio prvak Republike Srpske za seniore i juniore, viceprvak Balkana za seniore i juniore.

"Najveći cilj za ovu godinu mi je prikupljanje bodova za Olimpijske igre i ostvarivanje te norme", rekao je Vučurević.


Predsjednik Rukometnog kluba "Leotar" Stevan Bekan rekao je da je ova nagrada veliko priznanje za klub.

"Izuzetno smo sretni i prija. Kada vrijedno, uporno i posvećeno radite, ne samo ove godine, nego proteklih pet, onda ovo nije slučajno", rekao je Bekan i zahvalio saradnicima, Upravnom odboru kluba, gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću i svim prijateljima kluba.

11.jpg (680 KB)

10.jpg (751 KB)

Zlatna plaketa za životno djelo u sportu večeras je dodijeljena Petru Čoloviću koji je rekao da je ponosan na ovu nagradu, kao i na sve sportiste sa kojima je radio.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da u Trebinju djeluju 52 sportska kolektiva, od kojih je pet premijerligaša, te da pred stručnin žirijem nije bio lak zadatak.

Ćurić je rekao da je sport u Trebinju sve popularniji među djecom, navodeći da ih je više od 2.100 koji se aktivno bave sportom.

"Zato grad Trebinje ulaže u sportsku infrastrukturu i značajnim sredstvima podržava rad svih sportskih kolektiva i istaknutih sportista", rekao je Ćurić koji je uručio nagrade najboljima.

On je dodao da radovi na izgradni reflektora na stadionu u Policama teku planiranom dinamikom, te da počinje izgradnja stadiona sa vještačkom travom koji će graditi grad Trebinje i Fudbalski savez Republike Srpske.

Ćurić je naveo da je "Elektroprivreda Republike Srpske" donijela odluku da podrži Grad sa 2,5 miliona KM za sportsku infrastrukturu, navodeći da će jedan od dugoročnih ciljeva biti izgradnja nove sportske dvorane.


Na večerašnjoj manifestaciji uručene su brojne nagrade i plakete zaslužnim sportistima i sportskim radnicima grada Trebinja.

Organizatori manifestacije "Izbor najboljeg sportiste grada Trebinja za 2022. godinu" su grad Trebinje, javna ustanova "Trebinjesport" i "Glas Trebinja.