IMG_20230629_103012_resized_20230629_103104469.jpg (447 KB)

U Trebinju je danas zvanično potvrđeno bratimljenje između dvije osnovne škole „Vuk Karadžić“, iz Trebinja i iz Leposavića.

„Mi smo braća i po vjeri i po svemu ostalom, a danas je samo verifikovano da budemo braća i na papiru. Veoma sam ponosan što je ovim projektom došlo do bratimljenja koje je došlo dolaskom djece sa Kosova i Metohije. Obje škole slave istu slavu i nose isto ime i nadam se da će ovo biti početak za mnoga druga bratimljenja“, rekao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima na KiM.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao zadovoljstvo zbog ovog bratimljenja i čestitao i direktorima i učenicima.

“Ono što je važno je da se nastavi komunikacija i saradnja. Jesmo mi svakako braća ali kada to dokumentujete, onda će saradnja biti još češća. Ako smo složni i jedinstveni, nema razloga za brigu. Znamo da je teška situacija ali moramo biti zajedno, jedni uz druge”, kazao je gradonačelnik Ćurić.

Direktor škole “Vuk Karadžić” iz Leposavića, Dragan Radovanović je istakao nadu da će istrajati u borbi.

“Mi smo narod u vjeri, uz Boga, koji prolazi što je i narod u RS ali zajedno možemo mnogo”, kazao je Radovanović.

Zadovoljstvo zbog današnjeg događaja je istakao je Aleksandar Vukanović, director OŠ “Vuk Karadžić” iz Trebinja.

“Cilj nam je da međusobna saradnja nastavi se aktivnostima na svim poljima, kulturnim, sportskim, u vaspitno- obrazovnom procesu, da idemo mi kod njih, oni kod nas. Da proširimo djeci vidike, da se družimo. Nadam se i vjerujem da će tako biti”, kazao je Vukanović.

IMG_4579_resized_20230629_102708782.JPG (349 KB)