Srbija je saglasna u potpunosti s tim da nema razgovora o teritorijama i promjeni granica, jer je Kosovo Srbija, rekla je premijer Srbije Ana Brnabić povodom platforme za dijalog koju je predstavio novi predsjednik vlade samoproglašenog Kosova Avdulah Hoti.
Ana Brnabić - Foto: TANJUG

- Želim da zahvalim gospodinu Hotiju što je pojasnio još jednom da nema potrebe da se razgovara o teritorijama. Mislim da se sa tim slažemo mi i otprilike 70 odsto svjetske populacije, a slaže se i većina zemalja u UN - rekla je Brnabićeva, dodajući da o tome govori i Rezolucija UN 1244.

Ona je izrazila zahvalnost što je Hoti time priznao i prihvatio da razgovora o teritorijama nema, da je takozvana "Republika Kosova" nepostojeća i da je teritorija Srbije kao što je bila.

- Mislim da bi za cijeli region, ali i svijet, značilo destabilizaciju ako bi se razgovaralo o promjeni granica - naglasila je Brnabićeva.

Ona je podsjetila da 70 odsto svjetskog stanovništva, odnosno 96 članica UN, kao i Rezolucija 1244 ne priznaje takozvanu republiku Kosovo.

- Vidim da to prihvata i gospodin Hoti. Nema razgovora o teritorijama i granicama. Hvala mu na tome - rekla je Brnabićeva za Tanjug.

Hoti je predstavio platformu za dijalog sa Beogradom istakavši da će dijalog voditi on i da u njemu "teritorijalni integritet" neće biti tema.