trebinje.jpg (211 KB)

Vršilac dužnosti direktora Komunalnog preduzeća u Trebinju Milan Mandrapa rekao je Srni da je u novoj Ulici Stepe Stepanovića posađen drvored magnolija, a u naselju Luč biće formiran novi park.

"Grad se ubrzano širi, u naselju Zasad polje imaćemo nove ulice gdje će, takođe, biti zasađeni novi drvoredi", rekao je Mandrapa.

On se nada da će niža gradska zona uskoro biti pokrivena polupodzemnim kontejnerima, čime će se potpuno riješiti problem raznošenja otpada usljed jakih udara vjetra.

"Krajem mjeseca uslijediće jesenja sadnja cvijeća u gradu, gdje će biti posađene nove sadnice koje će, kao i prethodnih godina, biti otkupljene od domaćih proizvođača, na šta smo ponosni", rekao je Mandrapa.

Mandrapa je istakao da su u ovoj godini, osim redovnih aktivnosti održavanja zelenih površina i gradske čistoće, učestvovali u okolnom uređenju olimpijskog bazena "Banje", gdje je postavljeno više od 4.000 metara kvadratnih zelenog travnatog busena.

On je rekao da je ovo preduzeće doprinijelo uređenju Gradske tržnice u Trebinju, čime je grad dobio moderan objekat, a prodavci mnogo bolje uslove za rad i skladištenje svojih proizvoda.

Mandrapa je dodao da je trebinjsko Komunalno preduzeće svojim aktivnostima uspješno ispratilo izuzetno uspješnu turističku sezonu, te značajno doprinijelo pozitivnom utisku o gradu brojnih turista, koji se vraćaju u Trebinje.

On je istakao da je preduzeće fiskalno stabilno i posluje pozitivno.

Komunalno preduzeće u Trebinju jedno je od najaktivnijih u gradu, a radnici i Uprava svakodnevnim brojnim aktivnostima značajno doprinose ljepšem i čistijem izgledu grada, pa se za grad na Trebišnjici može reći da je jedan od najčistijih i najuređenijih u Srpskoj i šire.