Desetogodišnji Justin Ilić iz Nevesinja 2017. godinu završiće na prvom mjestu Rang liste najboljih mladih tenisera BiH do 10 godina.


Sportski uzlet ovog talentovanog dječaka je impresivan. U ovoj godini je igrao više turnira, postao prvak Republike Srpske i osvajač završnog Mastersa Teniskog saveza BiH u svojoj uzrasnoj kategoriji praktično bez izgubljenog seta.
Justin Ilić već pet godina trenira u Teniskom klubu Mostar. Iz Nevesinja redovno putuje na treninge sa puno volje i želje za teniskim usavršavanjem.



Trener Vanja Ibrahimović kaže da ima najveći potencijal od sve djece sa kojima je radila. Ističe njegovu upornost i talenat. Od njegovih vršnjaka izdvaja ga razumijevanje ovog sporta i osjećaj za neke udarce koji krase samo vrhunske tenisere. Ibrahimovićeva prognozira da će Justin jednog dana biti među 100 najboljih tenisera svijeta. Kaže da je i njen kolega iz TK „Mostar“ koji je trenirao Marina Čilića sličnog mišljenja.

Justin Ilić je lopticu i reket prvi put uzeo sa nepunih pet godina, a prvi turnir osvojio je 2013. godine u Kiseljaku. Tada je dobio i pehar za najatraktivnijeg igrača. Prati Đokovića i raduje se njegovim uspjesima, ali najviše cijeni Rodžera Federera.
Od naredne godine mladi Nevesinjac prelazi u kategorijuigrača do 12 godina. Biće to novi izazov i prilika za dokazivanje. Ali svi oni koji su bar nakratko posmatrali njegove kreacije na teniskom terenu, sigurni su da će u Nevesinje stići šampionske titule.
Radio Nevesinje