Budva (Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC) -

Skupština Opštine Budva usvojila je, glasovima 18 odbornika, inicijativu da se predsedniku Opštine Milu Božoviću, koji je u pritvoru zbog sumnje za stvaranje kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina, omogući da upravlja Opštinom, tako što će se on braniti sa slobode.

Protiv ove odluke je bilo četvoro poslanika, dok je pet odbornika bilo uzdržano.

Dok su tokom rasprave njegove kolege iz DF-a saopštile da je bez Božovića Budva u blokadi, iz DPS-a, SD-a i Demokrata, smatraju da se situacija može riješiti izborom potpredsjednika, prenosi Pobjeda.

Nikola Jovanović (DF) je kao predlagač odluke na osnovu inicijative građana Budve u obrazloženju naveo da je riječ o inicijativi koja je sprovedena u roku od tri dana, a potpisalo je 4.032 građana i ona se morala uvrstiti kao prijedlog odluke u dnevni red.

- Ako se usvoji ova odluka biće dostavljena vladi, Ministarstvu pravde, Višem sudu, Apelacionom sudu i ostalim pavosudnim organima. Mi zahtijevamo da se brani sa slobode i vrši funkciju predsjednika Opštine Budva, u suprotnom je ugrožena egzistencija zaposlenih i turistička sezona - kazao je Jovanović i dodao da je Božović legitimni predsjednik opštine Budva.

Milan Tičić je u ime odborničkog kluba DPS-a ocijenio da je trenutna situacija izazvala potrese i da neće proći bez novih izbora.

- Smatram da inicijativa nije na mjestu, da ovo nije dom u kojem treba da se raspravlja o ovakvim temama, da je ovo stvar za tužilaštvo i sudstvo, kao i da izlazimo iz okvira svojih nadležnosti. Mislim da svojim postupcima pravite štetu Milu Božoviću, mislim da treba da koristi pravne lijekove i da svoju nevinost dokazuje na sudu. Vaša je krivica, niste imenovali potpredsjednika, imate većinu koja može da imenuje potpredsjednika - poručio je.