carevic-budva.jpg

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, je danas u obraćanju na sjednici Skupštine opštine Budva povodom inicijative za njegovu smjenu, kazao da mu je mizerno da odgovara na prozivke Crnogorske, niti želi ne daj bože da se pravda.

“Svi se znamo, svako nosi svoj krst. Svjedoci smo rušenja Ustava Crne Gore. Danas na sceni u Budvi je politička korupcija. Izborna volja građana je prekrojena u Nikšiću, potom u Kotoru, a evo sada pokušavaju i u Budvi”, kazao je Carević.

Navodeći da je sa 35-godišnjim iskustvom kao privatnik došao na mjesto predsjednika Opštine, Carević je kazao da je zatekao katastrofu koju je ostavila vlast Demokratske partije socijalista (DPS).“Moj prethodnik Dragan Krapović i ja vratili smo 30 miliona vašeg sramnog kriminalnog duga. Za ovih 16 mjeseci koliko sam predsjednik uradilo se više nego za 16 godina. Korupciju smo satjerali u mišju rupu, uveli rad u Opštinu. Nijesam dozvolio da nijedan lični interes bude ispred interesa građana. Gledao sam Opštinu kao svoju kuću, ostvarili suficit”, poručio je Carević.

On je zapitao da li je njegova greška to što je urađeno na desetine projekata, koje je taksativno navodio, prenose Vijesti.Carević je kazao da između fotelje i crkve bira ”moju Srpsku pravoslavnu crkvu”.

„Postoje problem i frustracija neostvarenih ljudi. Zamjeraju mi se litije i blokada grada. Sa tri mjeseca sam kršten i od tada sam u crkvi. Ponosam sam što sam stao da branim svetinje i spreman sam da dam život. Nemam dilemu kada je u pitanju moj srpski narod u Crnoj Gori. Između fotelj e i crkve biram moju SPC, biram svoju vjeru, ono što je moja tradicija“, poručio je Carević.

Kazao je da im neće „sa kornjačama uspjeti da preuzmu vlast“.

„Idemo na izbore. Pripadam onoj generaciji koja ne prodaje vjeru za večeru. Ne izdajem prijatelje zbog politike. Ovo je moja država Crna Gora, ja gradim Crnu Goru tradicionalnim vrijednostima. Vi ste meni rođaci Crnogorci i niko mi nije bliži od vas. Evo, gospodo, izađite na megdan, na izbore. Kako ćete izaći pred građane. Meni je sada inspirativno, i kandidovaću se na narednim izborima. Jer nećemo dozvoliti da dođete više na vlast otimanjem. Gospodo, ‘ajde patriotizam da izmjerimo onako kako se svuda mjeri, plaćanjem obaveza ovoj državi, a ne lopovlukom”, poručio je on.

Carević je se obratio i odborniku Stevanu Džakoviću

“Ti si, Džakoviću, bio na listi koju sam ja nosio. Tražim da vratiš mandat. Ti si gospodine Džakoviću licemjer, jedan lopov, lažov, gospodin politička prostitutka. Ti si gospodine lopove sinonim divlje gradnje. Prije 20 dana si divlje gradio i molio me. Ja sam kazao da mora da bude po zakonu. Ti se gospodine lopove zalažeš za otvorene liste, evo ti prilika i formiraj svoju listu i idi na izbore”, poručio mu je Carević.

“Vjerovatno si gospodine lopove Džakoviću dogovorio otimanje imovine porodici Rafailović na ostrvu Sveti Nikola. Vitez, a ja kažem plačkonja iz hotela Blue star, će vam u tome pomoći”, kazao je Carević

Prije nego što se obratio, prvi čovjek Budve je zatražio minut ćutanja povodom poginulih u dvijema saobraćajnim nesrećama u Tivtu i Nikšiću.