page.jpg

Trebinjci koji znaju Neđeljka Tomaševića predsjednik Udruženja Crnogoraca „Vuk Mićunović“ u Trebinju znaju i to da se uvijek „mota“ negdje uz svaku lokalnu vlast i „moljaka“ za neka svoja „prava“i interese .

Znaju ga i kao nekoga ko stalno ističe „crnogorstvo“ i svoju veliku ljubav prema Milu Đukanoviću i potencira to uvijek bez obzira šta Đukanović uradio i koliko štete srpskom narodu donosio. Tomašević je u žižu javnost,i u Hercegovini posebno, dospio nakon njegovog posljednjeg „partijskog djelovanja“ u korist Mila Đukanovića i nejgovog DPS-a.

Mediji u regionu prenijeli su vijest da su se pojavili novi DPS agenti čiji je zadatak da pred izbore 30. avgusta vrbuju ljude kako iz Crne Gore, tako i iz okruženja sa zadatkom da glasaju za koaliciju oličenu u u sadašnjem predsjedniku Milu Đukanoviću. Među njima je i,pišu mediji, Neđo Tomašević iz Trebinja.

Neđeljko Neđo Tomašević svojim pričama po Trebinju ne negira pisanje medija. Naprotiv, ponosno priča da Udruženje Crnogoraca „Vuk Mićunović“ izdaje Pogranične propusnice i skuplja glasove u Trebinju za Mila Đukanovića i njegov DPS.

Milo Đukanović više od jedne decenije pokušava da uništi sve srpsko u Crnoj Gori. Prvo je oduzeo pravo Srbima na jezik, pismo, a potom se obrušio na srpske svetinje.

Pomagati takvom čovjeku da i dalje ostane na vlasti, a pri tom biti Srbin, ma kako se interesno ili dnevno politički neko deklarisao besramno je, bezočno i bezobrazno. A činiti to u svetosavskoj i svetovasilijevskoj Hercegovini u kojoj je odnos prema srpskoj crkvi, tradiciji i kulturi srpskog naroda visoko na pijedesetalu i iznad svega ostalog onda se može bez pretjerivanja reći – sramno.

Neđeljko Tomašević upravo to radi- pomaže onome ko sve čini da zatre srpski trag na prostoru Crne Gore.

Srbin koji to učini nije prijatelj nikome, jer – ko olako ustaje protiv svojih predaka i gazi tradiiciju svog naroda ništa dobro ne može donijeti nikome.

To mu Srbi gdje god bili ne bi smjeli nikada oprostiti.

I od njega bi svako ko se na bilo na koji način dovodi u vezu sa njim trebao javno da se ogradi.

Sutra Crna Gora bira svoj dalji put i svoju budućnost, a Srbi svojim glasom odlučuju o svojoj i sudbini svoje Crkve na tom prostoru.

Svaki glas za Đukanovića je udarac u temelje srpske pravoslavne crkve.

Svaki Srbin koji ima pravo glasa u Crnoj Gori biraće čast ili bruku. Ono što izabere prenosiće se s koljena na koljeno.