2F689C37-EE1A-4AC6-846F-903050B80C4F.jpeg
U sportskoj dvorani ,,Miloš Mrdić" u Trebinju, sinoć je održana centralna tribina ujedinjene opozicije u Trebinju, koju čine Za pravdu i red - Lista Nebojše Vukanovića, SDS – Volja naroda, PDP i Narodni front – Jelena Trivić, gdje se okupilo nekoliko stotina ljudi.

Zalagaćemo se za transparentnost i za slobodu, jer sloboda nema cijenu, uvjereni smo da će Trebinje glasati za Lazara Radana, rečeno je večeras na centralnoj tribini ujedinjene opozicije u Trebinju, koju čine Za pravdu i red - Lista Nebojše Vukanovića, SDS – Volja naroda, PDP i Narodni front – Jelena Trivić.

Lazar Radan, kandidat za gradonačelnika Trebinja, kojeg podržavaju ove stranke, rekao je da će se zalagati za sve principe iz njihovog programa.

„To je, naravno, profesionalizacija gradske uprave i meritokratija u okviru te profesionalizacije, zatim osnivanje krovnog preduzeća koje će uništiti nagomilane nadzorne i upravne odbore te transparentnost. Prije svega, zalagaćemo se za slobodu, jer sloboda nema cijenu“, naglasio je Radan.

On je na skupu, na kojem su predstavljeni program i kandidati za odbornike u Skupštini grada Trebinja, poručio biračima da razmisle kome će dati svoj glas na predstojećim lokalnim izborima.

„Budućnost svoje djece i unučadi imate u svojim rukama šestog oktobra. Budite pametni, glasajte po svojoj savjesti, zašiljite olovke i pokušajte da doprinesete neophodnim promjenama. Zadovoljni smo kako je protekla kampanja, mislim da je i druga strana zadovoljna i očekujem da i ovih nekoliko dana do izbora proteknu mirno“, naveo je Radan.

Nebojša Vukanović, nosilac Liste za pravdu i red za odbornike u Skupštini grada Trebinja, rekao je da ova lista nije stranka i da nema članstvo te da nude depolitizaciju gradskih organa.

„Nudimo depolitizaciju i profesionalizaciju institucija, mora doći do velike revizije, jer je bilo puno zloupotreba i mahinacija u prethodnom periodu. Niko od običnih radnika neće ostati bez posla, a odgovaraće oni koji su kršili ljudska prava, koji su vršili mobing i pritisak“, naglasio je Vukanović.

On je ocijenio da Trebinje odavno nije imalo ni bolji ni lakši izbor.

„Siguran sam da će se Trebinje opredijeliti za istinsku slobodu, za pravdu, za jednakost, za Lazara Radana, momka koji se rađa jednom u stotinu godina. Pozivam sve građane da slobodno u nedjelju izađu na izbore, da glasaju svojom voljom, ne pod pritiskom. Ovo večeras je finiš jedne veličanstvene kampanje, tokom koje smo pješke obišli sve mjesne zajednice, svaki kutak Trebinja“, istakao je Vukanović.

Građanima su se tribini obratili i Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, Milica Radovanović, predsjednik GO SDS Trebinje i nosilac odborničke liste za gradski parlament, Ljubiša Krunić, nosilac liste PDP-a za Skupštinu grada Trebinja, Radoš Radović, član Glavnog i Gradskog odbora Narodnog fronta i kandidat za odbornika, Ognjen Bodiroga, kandidat za gradonačelnika Opštine Foča i Đorđe Vučinić, kandidat za odbornika u trebinjskoj Skupštini.

Centralnoj tribini ujedinjene opozicije u Trebinju prisustvovali su i Milan Savanović, nosilac kandidatske Liste za pravdu i red za Skupštinu grada Banjaluka, Zagorka Grahovac, nosilac kandidatske liste Za pravdu i red za Skupštinu opštine Nevesinje, sa kandidatima Liste te Strahinja Vujadinović, Stevo Drapić i Veselin Vujović, kandidati za načelnike opština Nevesinje, Ljubinje i Bileća.