Danas ne priliči da u Crnoj Gori govorimo mnogo riječi, ovo je strašna opomena za svakoga čovjeka, kazao je mitropolit Joanikije govoreći o tragediji na Cetinju.

Joanikije je to kazao tokom službe koju je danas služio u Cetinjskom manastiru na praznik iznošenja Časnog Krsta i Svetih mučenika Makaveja.

Govoreći o velikoj tragediji koja se desila na Cetinju prije dva dana, rekao je da danas ne priliči da u Crnoj Gori govorimo mnogo riječi.

"Cetinje je u velikoj žalosti, velikoj tuzi, bolu, patnji i nesreći zbog tragedije koja se dogodila. Izginula su djeca, izginuli su nevini ljudi. Samo možemo da zavapimo Gospodu Bogu da izlije svoju milost na ovaj grad, a posebno na ožalošćene porodice", rekao je Joanikije prenosi portal Mitropolije.

On je pozvao vjerne da se pomole Bogu da on da snage onima koji su izgubili svoje najdraže da izdrže bol dostojanstveno.

"I da Gospod da brzo utjehu. A onima koji su izginuli u ovoj nesreći, ovoj tragediji neka Gospod da oproštaj grehova i Carstvo nebesko. I neka Gospod da da mislimo o dobru, da mislimo dobro jedni drugima, da želimo dobro jedni drugima, da idemo ka dobru, da se oslobađamo od svega onoga što je loše.

Ovo je strašna opomena za svakoga čovjeka, za svakoga ko čuje kakva se tragedija dogodila – da se čovjek zamisli gdje je i šta je. Bog da izlije svoju milost na ovaj grad i na one koju su ožalošćeni, a pokoj dušama onih koji su preminuli”, rekao je Joanikije.