Četvorka uhapšena zbog krađe nakita vrijednog 20.000 maraka, dvoje maloljetno
Banjalučka policija uhapsila je M.D. i A.D., oba iz Kotor Varoši i dvoje maloljetnika, za koje se sumnja iz stana u Banjaluci ukrali novac i veću količinu nakita, vrijednog oko 20 000 KM.

Naime, službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimanjem operativnih mjera i radnji, identifikovali su osobe za koje je istragom utvrđeno da se mogu dovesti u vezu sa krađama. Terete ih da su od decembra 2023. godine do 01.02.2024. godine, iz stana u Banjaluci ukrali novac i veću količinu nakita, a policija je pronašla dio ukradenog nakita, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

"Sve mjere i radnje prema maloljetnim licima preduzimaju se pod nadzorom tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku. Nad M.D. i A.D. je izvršena kriminalistička obrada, a o svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu", navode iz policije.