CIK - Foto: RTRS
U Sarajevu će danas biti održana sjednica Centralne izborne komisije BiH na čijem dnevnom redu je prijedlog odluke o zaključivanju i potvrđivanju izvoda iz Centralnog biračkog spiska za opšte izbore i objavljivanju broja birača za svaku izbornu jedinicu.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o visini naknade za rad direktora i zamjenika direktora Glavnog centra za brojanje, glavnog kontrolora, zamjenika glavnog kontrolora, kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja i kontrolora za transport, rukovanje i skladištenje glasačkih listića i drugog izbornog materijala za sprovođenje opštih izbora.

Predviđeno i razmatarnje prijedloga odluke o visini naknade za lica angažovana u organizacionim jedinicama Glavnog centra za brojanje, najavljeno je iz CIK-a.

Jedna od tačaka dnevnog reda su i ostavke, prestanci i dodjela zamjenskih mandata.

CIK bi trebalo da razmatra i prijedlog zaključka o odobravanju teksta, sadržaja i forme priručnika za rad biračkih odbora u BiH za izbore raspisane za 2. oktobar, priručnika za rad biračkog odbora na biračkom mjestu u diplomatsko-konzularnom predstavništvu BiH, priručnika za rad kontrolora izbornih rezultata, kao i praktikuma za izbornu komisiju osnovne izborne jedinice u BiH, te vodiča za političke stranke o finansiranju i finansijskom izvještavanju.