Osnovna škola Jova Jovanović Zmaj danas je, u okviru projekta „Čitalići“ koga provodi Republički pedagoški zavod RS organiztovalo dječiji maskenbal u kome su se djeca, učenici ove škole od 1. do 5. razreda maskirali u nekog od književnih junaka.


Dječaci i djevojčice, maštovito pripremljeni za ovaj maskenbal, prošetali su od svoje škole do Trga Slobode i pobrali simpatije prisutnih Trebinjac ali i brojnih turista.


„Projekat „Čitalići“ promoviše čitanje, razumijevanje pročitanog i pisano izražavanje, a ovaj maskenbal se savršeno uklapa u cijelu priču. Djeca su danas bila izuzetno maštovita i predstavila širok spektar likova knjževnih djela“, kaže Svetlana Đurica, profesor razredne nastave u školi Jova Jvanović Zmaj.


Prema njenim riječima Maskenbal nije takmičarskog karaktera i sva djeca su, kako kaže, pobjednici.


Projektom „Čitalići“ ove godine bilo je obuhvaćeno 40 osnovnih škola.


U Republičkom pedagoškom zavodu kažu da namjeravaju da naredne školske godine u projekat „Čitalići“ uključe 80 od ukupno 180 osnovnih škola u Republici Srpskoj a u Republičkom pedagoškom zavodu namjeravaju da naredne školske godine u projekat „Čitalići“ uključe 80 od ukupno 180 osnovnih škola u Republici Srpskoj.


Izvor: RT