Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje će 22, 23. i 24. marta da realizuju regionalnu akciju kontrole saobraćaja s akcentom na upotrebu bezbjednosnog pojasa i sigurnosne sjedalice za djecu.


Podsjećamo učesnike u saobraćaju da je obavezna upotreba bezbjednosnog pojasa kako za vozače i suvozače, tako i za putnike u vozilu, a kazna za činjenje ovog prekršaja je 100KM.
Takođe, prilikom prevoza djece obavezna je upotreba sigurnosne sjedalice.
Dijete do dvije godine se može prevoziti na prednjem sjedištu ukoliko je sigurnosna sjedalica okrenuta u suprotnom pravcu od kretanja putničkog automobila, pri čemu je vazdušni jastuk isključen.
Na zadnjem sjedištu obavezana je upotreba sigurnosne sjedalice za djecu do pet godina, a od pet do 12 godina dijete se prevozi u sigurnosoj sjedalici ili na posebnom podmetaču koji omogućava vezanje bezbjednosnog pojasa.
Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, dana 20.03.2017. godine evidentirana su dva krivična djela, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda.
Policijska stanica Trebinje radi na rasvijetljavanju krivičnih djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti“, naime, anonimna osoba je zvala na telefon pri čemu je onome ko se javi upućivala riječi prijetnje koje su bile obojene nacionalnom mržnjom.
Trebinje danas