Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, dana 30.03.2017. godine evidentirano je pet krivičnih djela i jedno narušavanje javnog reda i mira. Nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda.
Policijskoj stanici Trebinje prijavljeno je da je izvršena provala u prostorije preduzeća "Đordan grupa" u Veličanima, u noći 29/30.03.2017. godine, kojom prilikom je nepoznati počinilac otuđio jednu frezu, agregat, dva motora za navodnjavanje, pumpu za vodu na električni pogon, tri drvena barik bureta zapremine po 225 litara. U toku je rasvijetljavanje krivičnog djela „Teška krađa“.

Policijskoj stanici Trebinje prijavljeno je da je jedno fizički napalo drugo lice, te, kako mu je nakon napada uputilo riječi prijetnje po život. U toku je dokumentovanje krivičnih djela „Laka tjelesna povreda“ i „Ugrožavanje sigurnosti“.
Policijskoj stanici Bileća su prijavljena dva odvojena događaja iskazivanja prijetnje licima kod kojih su te prijetnje izazvale osjećaj ugroženosti po svoj život i život svojih najmilijih. Oba događaja su kvalifikovana kao krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ čiji je rad na rasvijetljavanju i dokumentovanju u toku.
Trebinje danas