Članice Kola srpskih sestara Trebinje obradovale su danas mališane na pedijatrijskom odjeljenju Bolnice Trebinje nikoljdanskim paketićima, koje su obezbijedile u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom Trebinje.




Nada Gudelj, ispred Kola srpskih sestara Trebinje, kaže da je ovo tradicija koja ima za cilj da uljepša Nikoljdan djeci koja se liječe na ovom odjeljenju.


„U najvećoj mjeri su nam pomogli ‘Svislajon‘ Trebinje i prodavnice ‘Peron‘, ‘Pađeni‘ Bileća, kao i prilozi naših humanih sugrađana. Oni nam svake godine pruže pomoć u prikupljanju slatkiša. Ostale paketiće ćemo podijeliti sutra, djeci iz višečlanih porodica slabijeg imovinskog stanja“, kazala je ona.

Prema riječima načelnice Odjeljenja za pedijatriju, primarijus dr Ljiljane Buhe, na odjeljenju je trenutno osmoro djece.


„Djeca inače vole poklone i kada su zdrava, a kada su bolesna zahtjevaju još veću pažnju i podršku. Zahvaljujemo se posebno Kolu srpskih sestara što su svake godine sa nama na Nikoljdan“, kaže dr Buha.


Izvor: Radio Trebinje