Aleksandar Glavaš - Foto: RTRS

Glavaš je istakao da su borci Vojske Republike Srpske stvorili Republiku i donijeli slobodu srpskom narodu na ovim prostorima i da oni koji su utkali svoje živote u svaki pedalj Republike Srpske ne smiju nikada biti zaboravljeni, saopšteno je iz DNS-a.

- Borci koji su hrabro odbranili slobodu i čast srpskog naroda zaslužuju posebno mjesto u našem društvu i moramo im pružiti svaku vrstu podrške. Oni su istinski i pravi stvaraoci Republike Srpske i ne smijemo to nikada zaboraviti - naveo je Glavaš.

On je ocijenio da su opravdane i očekivane njihove negativne reakcije na inicijativu za rješavanje pitanja stvaraoca Republike Srpske, koja podrazumijeva isplatu materijalne nadoknade za ratni period za poslanike prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske, jer nekadašnji borci danas primaju borački dodatak u visini od maksimalno sedamdesetak KM.

Ne umanjujući sve ono što su članovi Asocijacije "Stvaraoca Republike Srpske" učinili za Srpsku za vrijeme rata, poslanik DNS-a predlaže da se i njima obezbijedi materijalna naknada u visini boračkog dodatka.

- Danas uživamo u slobodi čija je cijena bila previsoka i uvijek treba da se sjećamo i odajemo počast onima koji su nam je i donijeli - poručio je Glavaš.