IMG-cc28e25ad462c2ba8a7d412dd18a4d93-V.jpg (226 KB)

Izložbom učeničkih radova osnovnoškolskog uzrasta završen je projekat koji provodi Centar za održivi razvoj i ekologiju CORIE iz Trebinja, a uz podršku Unikredit Fondacije.

Unikredit Banka Banja Luka, uz podršku Unikredit Fondacije, direktno će podržati učešće više od 400 djece iz osnovnih škola sa područja grada Trebinja i Hercegovine, u projektu “Upoznavanje djece o važnosti očuvanja životne sredine”, a u realizaciji Centra za održivi razvoj i ekologiju “CORIE” Trebinje.

Putem javnog poziva “Podrška djetinstvu”, Unikredit Fondacije ove godine podržaće nekoliko neprofitnih organizacija iz Republike Srpske dodjelom bespovratnih sredstava za projekte koji imaju za cilj unapređenje uslova života za djecu i mlade širom BiH. Centar za održivi razvoj i ekologiju “CORIE” je jedna od organizacija čiji projekat će biti realizovan uz pomoć donatorskog grantaove fondacije.

IMG-59a97284ac10b248f710f4a9975198c5-V.jpg (237 KB)

“Zaista smo zahvalni što je naš projekat prepoznat od strane Unikredit banke Banja Luka i Unikredit Fondacije i da ćemo imati priliku da podignemo svijest kod djece osnovnoškolskog uzrasta o važnosti očuvanja sredine u kojoj živimo i odgovornosti koju svako od nas, pa i oni kao, najmlađi članovi našeg društva, trebaju imati. Kroz projekat ćemo ih učiti i o posljedicama zagađenja prirode, primarno voda, te racionalnom korištenju prirodnih resursa”, izjavio je predsjednik Centra za održivi razvoj i ekologiju “CORIE” Aleksandar Vukanović.

Izložba radova je organizovana u saradnji sa JU Dom mladih iz Trebinja.