Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović poručio je danas nakon sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem da mu je obaveza i da će aktivno raditi na uspostavljanju boljih odnosa ovog grada sa gradovima u regionu.Čović je nakon sastanka u Gradskoj upravi u Trebinju istakao da je sa gradonačelnikom razgovarao o položaju Trebinja, kako ga učiniti još privlačnijim i ugodnijem mjestom za življenje.
On je rekao da je svima u interesu da se stvori dobra klima koja će vrijeme iz prošlosti ostaviti za istoriju, a otvoriti vrata za mlade ljude i budućnost.
"Vrata Dubrovnika prema kontinentu su preko Trebinja otvorena i tu će biti potrebno malo više pažnje da bi prošlo vrijeme ostavili iza sebe. Ono se neće zaboraviti, ali moramo gledati naprijed da bismo nastavili normalno da živimo", rekao je Čović.
On je poručio da ima jasnu obavezu oko toga i da na tome radi.

Petrović je rekao da je sa Čovićem razmijenio niz tema i rješenja za bolji status grada Trebinja prema Mostaru, Dubrovniku i ostalim gradovima regiona.
"Upoznali smo Čovića sa vizijom razvoja Trebinja u budućnosti i da želimo da budemo centar turizma i dobrih ideja", rekao je Petrović, izražavajući nadu da će Čović u tome Trebinju pomoći.
Čović je danas u Trebinju prisustvovao otvaranju poslovnog objekta "Vokel".
SRNA