Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko – hercegovački i primorski Grigorije danas je u trebinjskom naselju Hrupjela u Crkvi Svetog Arhangela Gavrila služio Svetu arhijerejsku liturgiju poručujući okupljenim vjernicima da otvore svoja srca i da im dozvole da se raduju i da se u njih useli blagodat, dejstvo i sila Duha svetog.Crkva izgrađena na vrhu brda okupila je brojne mještane, goste, ali i djecu koja su s radošću pjevala i veselila se slavi ovog hrama.
"Ova parohija spada u red onih najznačajnijih u našoj eparhiji koja će uskoro slaviti 800 godina svog postojanja i jedna je od najznačajnijih u našem gradu", rekao je vladika Grigorije u obraćanju nakon svete tajne pričešća i lomljenja slavskog kolača.On je naglasio da je Sveti arhangel Gavrilo vjesnik volje Božije i jedan od onih koji čuvaju vrata raja.
"To je samo jedna slika, a istina je to da je on svuda prisutan i da svuda želi svakome ko otvori svoje srce da javi blagu vijest kao što je onoga dana javio blagu vijest Presvetoj Bogorodici, a kroz nju i svemu svijetu, rekavši - raduj se blagodatna", naveo je vladika Grigorije.
On je napomenuo se da danas slavi i Sveta velikomučenica Marina i sa njom svi mučenici i novomučenici, svi svjedoci istinite i prave vjere da bi svako mogao da nosi i trpi ono što ga snalazi u životi bilo da je bol, bilo da je tuga, žalost ili bilo kakva ljudska nemoć ili slabost.

Prisutne goste koji su došli da učestvuju u proslavi praznika pozdravio je predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak, te poželio srećnu krsnu slavu hrama, svima dobro zdravlje i da se međusobno pomažu, čuvaju i poštuju.Predsjednik Crkvenog odbora Hrupjela Jovica Vlatković zahvalio je svima koji su se danas okupili oko ovog lijepog hrama ističući da je najvažnija sloga i međusobno praštanje.
On je istakao da je posebna čast što vladika Grigorije svake godine u ovom hramu zajedno sa mještanima ove parohije služi svetu službu i što sa njima dijeli radost ovog velikog praznika.
Za sve prisutne priređena je trpeza ljubavi.
SRNA