Grb Crne Gore - Foto: RTRS
Izborni dan u 14 opština Crne Gore u kojima su održani lokalni izbori protekao je bez većeg narušavanja javnog reda i mira i krivičnih djela protiv života i imovine, saopšteno je iz Uprave policije u Podgorici.

Tokom izbornog dana prijavljeno je 49 događaja u različitim opštinama u vezi sa izborima.

- Najviše prijava je zabilježeno u Šavniku 14 i Bijelom Polju 11 - navodi se u saopštenju.

Policija je u Šavniku podnijela osam krivičnih prijava protiv 14 osoba /sedam krivičnih djela povreda prava glasanja i jedno krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja/, a u toku su i mjere i radnje sa nadležnim tužilaštvom u odnosu na jedan predmet, navodi se u saopštenju.

Policija je u Baru, Kolašinu i Plavu u vezi tri događaja podnijela tri prekršajne prijave protiv tri osobe.

Radi obezbjeđenja stabilnog javnog reda i mira i nesmetanog odvijanja izbornog procesa u 14 opština prije, tokom i nakon izbornog dana, redovno i vanredno bilo je angažovano 878 policijskih službenika iz svih operativnih struktura.

U Crnoj Gori su juče održani lokalni izbori u Podgorici i još 13 opština. Prema preliminarnim rezultatima, Koalicija oko DPS-a "Svi za naš grad" osvojila je najviše glasova na izborima u Podgorici, ali većinu imaju stranke koje su pobijedile na parlamentarnim izborima prije dvije godine.

DPS je imao vlast u osam od 14 gradova u kojima su na jučerašnjim izborima birane lokalne vlasti, ali će, kako sada stvari stoje, vlast formirati u Baru, Plavu i Bijelom Polju, dok su opozicione stranke ostvarile pobedu u Pljevljima, na Žabljaku, Danilovgradu i Kolašinu.