Učionica - Foto: RTRS
Nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori do kraja sedmice biće organizovana onlajn zbog dojava o postavljenim bombama, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz Ministarstva su naveli da su tu odluku donijeli imajući u vidu da su i danas pristigle dojave o postavljenim bombama u više osnovnih i srednjih škola.

- Na ovaj način nastojimo da obezbijedimo kontinuitet nastave, vodeći računa o bezbjednosti učenika i zaposlenih - navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da će, u saradnji sa Upravom policije, blagovremeno obavijestiti javnost o svim daljim aktivnostima i preporukama.

- Apelujemo na smirenost i pribranost svih građana, te poštovanje intrukcija Ministarstva i Uprave policije, kako bi zajednički doprinijeli stabilnosti u novonastaloj situaciji - navodi se u saopštenju.

Više osnovnih i srednjih škola u Podgorici, Baru, Budvi, Bijelom Polju i Kotoru evakuisano je danas zbog dojave o postavljenim bombama, potvrđeno je ranije Srni u Upravi policije Crne Gore.

Crnogorska policija preduzima sve aktivnosti kako bi identifikovala IP adrese sa kojih su upućeni mejlovi preko kojih su stigle dojave.