Podgorica (foto:Vijesti online) -
U Crnoj Gori se uvodi policijski čas od 21 do pet sati ujutru narednog dana i zabrana međugradskog saobraćaja vikendom, saopštio je danas direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Ugostiteljski objekti, prema novim mjerama Ministarstva zdravlja, radiće do 18 časova.

U Budvi i Tivtu, gdje je epidemiološka situacija složenija, zabranjeni su i javni skupovi na otvorenom i zatvorenom, ugostiteljski objekti neće raditi kao ni privredna društva koja se bave prodajom neprehrambenih proizvoda.

U ovim opštinama, kako je saopštio Galić, obustavlja se rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama - vrtići, škole, fakulteti, i prelazi se na onlajn nastavu.

Zabranjuju se sportske manifestacije, a kako je kazao Galić, mjere se ne odnose na treninge sportista koji se redovno testiraju.

- Građanima Budve i Tivta preporučuje se da ne napuštaju teritorije tih opština kako bi se spriječilo širenje epidemije - kazao je direktor IJZ.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović dodala je da će saopštene mjere važiti narednih dana, s mogućnošću produžetka.

Borovinić Bojović je saopštila da se ugostiteljskim objektima zabranjuje puštanje muzike, kao i već važeća zabrana muzike uživo.

Borovinić Bojović je ponovila da mjere neće dati rezultate ukoliko se ne uvažavaju i poštuju, prenio je portal RTCG.