Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore pustilo je u rad nove kamere koje su postavljene na granične prelaze.
Kamere su postavljene na granične prelaze Vraćenovići (Nikšić-Bileća) i Sitnica (Herceg Novi-Trebinje).gp sitnica-crna gora.jpg
Ovo će omogućiti svima koji putuju da se informišu o stanju na ovim graničnim prelazima. Prema najavama MUP-a Crne Gore, uskoro će u funkciju biti puštena i kamera na GP Šćepan Polje.
Snimcima sa kamera je moguće pristupiti sa računara i mobilnih telefona, uz korištenje mobilnog interneta ili vaj-faj signala. Video strimovi se učitavaju u HTML5 plejeru, što znači da nije potrebna dodatna aplikacija. Dovoljno je samo naći željeni granični prelaz i sačekati da se učita video.
- Implementacija sistema za vizuelno i pravovremeno informisanje javnosti o intenzitetu saobraćaja na graničnim prelazima je od posebno značajna tokom ljetnje turističke sezone. Cilj je da se olakša kretanje preko graničnih prelaza našim građanima i gostima - naveli su iz crnogorskog MUP-a.
Za stanje na graničnim prelazima koji se nalaze sa bh. strane građani se odavno mogu informisati putem kamera BIHAMK-a koje su postavljene na GP Zupci (Trebinje-Herceg Novi) i GP Klobuk (Trebinje-Nikšić).