Hapšenja u Crnoj Gori (foto: twitter.com/PolicijaCG) -
U policijskoj akciji u Crnoj Gori pod kodnim nazivom "Zamka" uhapšena su 24 lica iz kriminalne organizacije koja se tereti za krijumčarenje velikih količina marihuane iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

Akciju su u ranim jutarnjim časovima izveli službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a sprovodi se deset mjeseci u saradnji sa Specijalnim i Višim državnim tužilaštvom, kao i sa međunarodnim partnerskim službama.

- U dosadašnjoj istrazi, presijecanjem krijumčarskih ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe u 11 pojedinačnih zaplijena pronađeno je i oduzeto pola tone marihuane. Ista grupa se tereti za krijumčarenje dvije i po tone marihuane - saopštila je crnogorska Uprava policije.

Hapšenja u Crnoj Gori (foto: twitter.com/PolicijaCG)
U akciji je učestvovalo 180 policijskih službenika - pripadnika Sektora specijalne policije, Stanice granične policije Ulcinj, kao i centara bezbjednosti Bar, Nikšić, Herceg Novi, Podgorica.

Tokom pretresa na 30 lokacija pronađeno je i oduzeto pet vozila, gliser, pištolj i lovačka puška, kao i vaga za precizno mjerenje, novac, više telefona i SIM kartica.