Crna Gora uvela je zabranu ulaska strancima, kao i obavezan karantin za sve putnike iz inostranstva, izjavio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović.cg-zabrana.jpg

Simović je rekao da se mjera zabrane ulaska ne odnosi na one sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori i za promet robe, dok su putici iz inostranstva u obavezi da budu u kućnoj izolaziji 14 dana.

On je naveo da je od večeras zabranjeno pružanje ugostiteljsih usluga u hotelima, osim za prijavljene goste, zatvoreni su disko i noćni klubovi, tržni centri, kafići, restorani, dječje igraonice, fitnes centri, kazina, kladionice i kockarnica.

- Ogrančenje broja kupaca u objekt je maksimalno 50, a na pijacama i tržnicama 100 - rekao je Simović na konferenciji za novinare u Podgorici gdje se sastalo Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti, povodom situacije sa virusom korona.

Simović je pojasnio da je obaveza trgovinskih lanaca da označe pravilan razmak između kupaca ispred marketa i na kasi, kao i da istaknu obavještenje o ograničenom broju ljudi koja mogu boraviti u objektu.

Opštine moraju razmotriti potencijalne lokacije za karantin, rekao je Simović, te dodao da će se sa posebnom pažnjom analizirati pitanje prometa robe, kako bi se ona nesmetano kretala.

Simović je naveo da je Vlada Crne Gore odlučila da luke stavi na raspolaganje državama regiona.