Državljanin Crne Gore Zoran Orbović osumnjičen je za ubistvo vlasnika kafica "NN" u Bileći Petra Bajčetića, potvrdeno je "Glasu Srpske".

trebinjedanas-policija-hronika.jpg

Prema našim saznanjima njega policija sumnjiči da je pucao na žrtvu. Protiv Orbovića je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijelo je dopunu izvještaja kojim ga tereti za teško ubistvo.

Lice Z. O. sumnjičimo da je uz prethodni dogovor sa M.V., .R., S.D., G.B. i D.Š., zajedno sa osumnjičenim M.V. dana 19. septembra 2016. godine oko 20.40 časova u Bileći u ulici Alekse Šantića bb lišio života Petra Bajčetića, pucajući iz vatrenog oružja u njega.

Nanio mu je povrede u predjelu glave, usljed kojih je oštećeni i preminuo-saopštio je MUP RS. U ovom slučaju sudi se Miljanu Vujoviću (35) koga Republičko tužilaštvo tereti da je u septembru 2016. godine na području Bileće organizovao zločinačko udruženje, te osmislio plan otmice i likvidacije Bajčetića.

Tom udruženju pripadali su Đorđe Radmilović, Srđan Denda, Gavrilo Bjelica i biši pripadnik policije Dragan Šarenac. Oni su već osuđeni zbog pokušaja otmice Bajčetića. Radmilović je dobio 16 mjeseci, Denda 13 mjeseci zatvora, dok je Bjelica osuđen na godinu, a biši policajac Šarenac na pola godine zatvora zbog pomaganja u prikrivanju tragova. Niko od pomenutih osuđenih nije učestvovao u ubistvu Bajčetića.