U Nedjelji solidarnosti Gradska organizacija Crvenog krsta Trebinje od danas provodi tradicionalnu humanu akciju, u okviru koje do trećeg novembra naši sugrađani mogu donirati prehrambene i higijenske aritikle za višečlane porodice i socijalno ugrožena lica.nedjelja-solidarnosti.jpg

„Ovo je tradicionalna aktivnost u cijeloj RS, koja se provodi krajem oktobra. Naši sugrađani hranu i sredstva za higijenu mogu ostavljati u sabirne korpe koje je naš podmladak jutros postavio u Tropik i Best, a pomoć je namijenjena višečlanim porodicama i staračkim domaćinstvima“, kaže Marica Tomović, sekretar trebinjskog Crvenog krsta.

Ona je pozvala sve ljude dobre volje da učestvuju u ovoj humanoj akciji, shodno svojim mogućnostima, kako bi se pomoglo najugroženijima.

„Osim ove akcije, za koju očekujemo dobar odziv, kao i ranijih godina, građani Trebinja mogu u prostorije Crvenog krsta donijeti prehrambene i higijenske artikle svakim radnim danom, od 7 do 14 časova, i mi ćemo tu pomoć odmah podijeliti licima u stanju socijalne potrebe. Kako idu hladniji dani, mogu se donirati i topla obuća i odjeća za djecu, dok garderobu za odrasle ne možemo da primimo jer nam je magacin prilično neuslovan“, pojašnjava Tomović.