U toku humanitarne akcije „Nedjelja solidarnosti“ u trebinjskom Crvenom krstu prikupljeno je oko 25 paketa neophodnih namirnica i higijenskih sredstava za socijalno ugrožene kategorije našeg društva i nemoćna lica, rekao je za Radio Trebinje Aleksandar Koprivica, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Trebinje.


Koprivica dodaje da je odziv građana bio solidan i zahvalio se velikom broju građana koji su, kao i više puta do sada, pokazali solidarnost.
„Gradska organizacija Crvenog krsta Trebinje u saradnji sa Centrom za socijalni rad počela je u petak podjelu paketa i nastavljamo naredne sedmice. Paketi sadrže prehrambene namirnice i sredstva za higijenu, a najneophodniji su starim i iznemoglim o kojima najviše brinu socijalne ustanove“, istakao je za Radio Trebinje Koprivica.
Podjećamo, Gradska organizacija Crvenog krsta Trebinje u saradnji sa Centrom za socijalni rad svake godine krajem oktobra organizuje humanitarnu akciju „Nedjelja solidarnosti“ u kojoj svi ljudi koji su u mogućnosti mogu donijeti namirnice i higijenska sredstva za socijalno ugrožene sugrađane u prostorije Crvenog krsta ili u tržne centre.
Koprivica napominje da će do kraja godine mladi Crvenog krsta Trebinje organizovati još tri akcije: „Dan sjećanja na žrtve u saobraćaju“, „Vesela bolnica“ i „Paketići za ljepši osmijeh“.
Radio Trebinje