Nedeljko Čubrilović - Foto: Glas Srpske
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da će do kraja mjeseca u parlament stići prijedlozi izmjena i dopuna zakona u vezi sa vraćanjem nadležnosti Republike Srpske, nakon čega će vrlo brzo biti zakazana posebna sjednica Narodne skupštine.

- Razmatranje ovih prijedloga zakona i održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske ne zavisi od nas, već od onih koji pripremaju izmjene i dopune tih zakonskih rješenja - rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Komentarišući jučerašnji sastanak u Istočnom Sarajevu najviših zvaničnika Republike Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja u BiH, Čubrilović je naveo da su ambasadori pokazali razumijevanje za pitanja koja je rukovodstvo Republike Srpske pred njih iznijelo.

- Nije bila podrška, ali nije bilo ni napada izuzev predstavnika EU koji je na tom sastanku pokazao dosta nekorektnosti i nerazumijevanja mnogih stvari i političkih procesa koji se ovdje dešavaju - objasnio je Čubrilović.

On je naglasio da niko u Republici Srpskoj ne priziva rat i ne traži secesiju i ono što Dejtonskim mirovnim sporazumom nije definisano, ističući da je to na jučerašnjem sastanku jasno rečeno.

Čubrilović je rekao da je zahvalan ambasadorima i predstavnicima ambasada na interesovanju koje su pokazali kroz svoja obraćanja na sastanku.