Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da iz Republike Srpske dolaze pozivi na dogovor u BiH koji će imati duži rok trajanja od bilo kog nametnutog rješenja.

- Nepriznavanje Republike Srpske od određenih političkih elita iz drugih naroda sigurno donosi probleme u BiH - rekao je Čubrilović, koji je i lider Demosa.

Čubrilović je upozorio da jedan narod u BiH pokušava da ostvari dominaciju u odnosu na druga dva, što ne vodi ka stabilnosti ovih prostora.

- Bilo je krajnje vrijeme da politički predstavnici Republike Srpske ukažu na nelogičnosti koje se dešavaju u BiH kroz određene odluke Ustavnog suda BiH i pojedinih međunarodnih predstavnika - rekao je Čubrilović sinoć za prnjavorsku K3 televiziju.

On je naglasio da je potreban veći stepen jedinstva u Republici Srpskoj po pitanju vitalnih interesa srpskog naroda, te dodao da je Srpska organizovaniji dio BiH u kome svi nivoi vlasti funkcionišu.

Čubrilović je istakao da je Demos korektivni faktor na političkoj sceni Republike Srpske i BiH, dodajući da je zadovoljan situacijom u stranci, saopšteno je iz Demosa.

- Naš osnovni moto je razumijevanje i kompromis. Stranačka infrastruktura Demosa je razvijena u svim dijelovima Republike Srpske, imamo prepoznatljive ljude i sva istraživanja govore da na narednim izborima možemo računati na izuzetno dobar rezultat - rekao je Čubrilović.