Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Bileći da je najveći problem za ovu lokalnu samoupravu višak zaposlenih u opštinskoj upravi.
Čubrilović je nakon sastanka sa zamjenikom načelnika opštine Miloradom Radovićem rekao novinarima da poseban problem u Bileći predstavlja činjenica što se na lične dohotke troši veliki procenat opštinskog budžeta.


"Sam prihod se u odnosu na broj stanovnika čini zadovoljavajućim. Ipak, s obzirom na strukturu i veliki broj zaposlenih, to nije dovoljno. Opština je na maksimalnom procentu zaduženja i kroz kreditne linije teško će rješavati te probleme", dodao je Čubrilović.

On je ocijenio da bi opština ove probleme trebalo da rješava i kroz zakonska rješenja, kao i saradnjom sa Vladom Republike Srpske.
Zamjenik načelnika opštine Bileća Milorad Radović rekao je da su upoznali predsjednika Narodne skupštine o radu lokalnog parlamenta, s obzirom na veoma česte promjene u skupštinskoj većini.


"Tražili smo savjete od predsjednika Narodne skupštine, s obzirom da je on čovjek sa dugogodišnjim iskustvom", dodao je Radović.


Izvor: Srna