trebinje-transparent.jpg

Trebinje je danas obilježio transparent postavljen na zidinama Starog grada.

Naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje i stav, ali baš rijetko se u gradu turizma, kulture viđaju ovako transparentne poruke koje etiketiraju nekoga.

Vjerujemo da će policija da otkrije ko je u ime svih Trebinjaca odlučio da pošalje ovakvu poruku. Pa, možda će neko da mu piše odu, a neko da ga kritikuje. Kako god, zaslužuje ovaj grad da zna ko ga na ovaj način predstavlja.

I to poruka baš na zidinama Starog grada za koji je Vlada Srbije izdvojila millionski iznos za njegov ljepši izgled. Čudan način da se kaže hvala...

Na račun premijerke Srbije pogrdna poruka zbog, to valjda svi možemo da zaključimo, seksualne orijentacije koja nije ni eksponirana niti sakrivena.

Privatan život i intima apsolutno ne bi trebalo da budu dio javne pohvale ili osude. To je, samo i jedino, lična stvar svakog pojedinca.

Da li je neko heteroseksualac, homoseksualac ili biseksualac je intimna stvar svakog ponaosob i više je nego neumjesno „trpati nos“ u takve stvari, jer svako ko to čini možda bi u svom bliskom okruženju mogao pronaći nešto što se, po mjerilima nekoga, ne uklapa u „standarde“.

Ali, nije ovo tekst o seksualnoj orjentaciji bilo koga, nego o poruci koju je neko poslao iz Trebinja.

Neko je sebi dao za pravo da pominje zavjet blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko- primorskog Amfilohija.

Taj neko je takođe, osim pogrdne poruke o premijerki Srbije, glorifikovao „profesora“ . Tako mnogi i dalje zovu novoizabranog premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, pa valjda se na njega i misli.

Interesantno.

Nikada Trebinje nije imalo transparent na kome se bilo šta pisalo o Milu Đukanoviću koji je pokušao da zatre sve srpsko u Crnoj Gori.

Za vrijeme dok se to dešavalo nikada nismo vidjeli u Trebinju transparent na kome piše da profesor (neki neznani ili Zdravko Krivokapić koji je sada crnogorski premijer) “diže“ svoj glas protiv ulaska Crne Gore u NATO, protiv priznanja tzv. Kosova, protiv ukidanja srpskog jezika i ćirilice, protiv progona sveštenika Srpske pravoslavne crkve, protiv "Parade ponosa" u Crnoj Gori.

Baš čudno.

Ako je taj profesor koga "autor" transparenta pominje "dizao glas" na pomenuta dešavanja u Crnoj Gori onda, evo, dajemo ideju "tvorcu" jutrošnjeg "remek djela" da, uz dokaze o profesorovom djelovanju, napiše novi transparent.

Ovakav transparent kakav je danas "osvanuo" u Trebinju ovom gradu nije trebao.

Ovaj grad treba i može bolje i ljepše.