Dječak iz Belgije sprema se da u decembru diplomira, a nakon toga, kako otkriva, malo će "proučiti medicinu". Doktorske studije ipak neće započinjati dok se dobro ne odmori.diplimac-najmladji.jpg

Tesla mu je uzor i volio bi da u sopstvenoj laboratoriji stvori vještačke organe, a zatim i cijelo ljudsko tijelo.Dok mazi štene, Loren Simons izgleda kao i svaki drugi devetogodišnjak. Međutim, onda počinje da opisuje kako njegov rad na univerzitetu u Holandiji podrazumijeva razvoj kompjuterskog kola koje će replicirati deo mozga, piše Vašington post.

- Pokušavamo da povežemo neurone da bismo mogli da pratimo reakcije na lijek u određenom dijelu mozga - priča mališan, objašnjavajući projekat u kojem se kombinuju saznanja biomedicine i elektrotehnike.

Belgijsko čudo od djeteta na putu je da postane najmlađa osoba u svijetu koja je završila fakultet. To će se desiti ukoliko Loren sljedećeg mjeseca bude položio sve što je neophodno za završetak elektrotehničkog odsjeka Univerziteta u Ajndhovenu.

- Planiram da započnem doktorske studije i da malo proučim medicinu. Ali prije toga - odmor - otkrio je dječak svoje postdiplomske planove.
Loren je rođen u Belgiji, ali živi u Holandiji. Srednju školu završio je za jednu godinu, a trogodišnje studije, ukoliko sve bude išlo po planu, završiće za samo devet mjeseci.

- Svi profesori su oduševljeni što Lorena imaju za studenta, a za sve nas to je jedinstvena situacija jer je on najmlađi student kojeg smo ikada imali - objasnio je Sjoerd Hulshof sa Univerziteta u Ajndhovenu.

Kada nije na fakultetu, otkriva, Loren šeta psa, igra video-igre i objavljuje fotografije na Instagramu

.Inspirisan srpskim pronalazačem Nikolom Teslom, dječak planira da istraži polje vještačkih organa i mogućnost razvoja čitavog vještačkog tijela u svojoj laboratoriji.

- Moji baba i deda pate od srčanih problema - objašnjava takvu odluku devetogodišnjak.

Ponude sa univerziteta iz svih krajeva planete pljušte. Zapad SAD trenutno prednjači među destinacijama, a roditelji pokušavaju da pomognu Lorenu da donese odluku.

Dječakov otac, Aleksandar Simons, ne usuđuje se da nagađa šta sve budućnost može da donese Lorenu sve pretpostavke rasprsle su se kao baloni od sapunice.

- Nema žurbe. On se sada igra sa obrazovanjem. Zabavlja se kao na igralištu i mi nemamo ništa protiv toga - zaključio je ponosni otac.