Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je danas u Trebinju da je područje Hercegovine interesantno za migrante, što pokazuje i podatak da su u posljednjih desetak dana na ovom području 23 lica lišena slobode."Ovaj broj još nije zabrinjavajući, ali bi mogao da bude", rekao je novinarima Ćulum nakon razgovora sa načelnikom Policijske uprave /PU/ Trebinje Žarkom Laketom.
Komentarišući jučerašnje hapšenje na području opštine Gacko jednog lica koje se sumnjiči da je pripadnik vehabijskog pokreta, Ćulum je podsjetio da je i ranije govorio da u BiH postoji rizik i opasnost od terorizma.
S ciljem zaštite istrage, Ćulum nije želio da govori konkretnije o područjima gdje postoji mogućnost da se takva lica nalaze.

Govoreći o požarima na području Hercegovine, Ćulum je rekao da još nema osumnjičenih za njihovo izazivanje, te dodao da policija čini sve što je u njenoj moći da otkrije počinioce.
Ćulim je pohvalio rad pripadnika PU Trebinje i načelnika Žarka Laketu, ističući da dobro rade svoj posao i obavljaju policijske poslove, što govore i svi pokazatelji.
On je istakao da je u padu broj krivičnih djela i da nije bilo teških djela koja bi kod građana izazvala osjećaj nesigurnosti.
SRNA