IMG_20240710_101921_resized_20240710_101942306.jpg (225 KB)

„Do kraja godine očekujemo da Dnevni centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama ’Sunce nam je zajedničko’ bude javna ustanova čiji će osnivač biti Grad Trebinje ili će se povećati iznos budžetskih sredstava, kako bi funkcionisalo na najboljem mogućem nivou“, izjavio je gradonačelnik Mirko Ćurić, tokom razmatranja predloženog dnevnog reda današnje sjednice lokalnog parlamenta.

On je podsjetio da je Grad Trebinje odnosno gradonačelnik formirao Komisiju za procjenu stanja u ovom centru prije dva mjeseca, a čine je predstavnici nadležnih odjeljenja Gradske uprave, lica iz reda zaposlenih te Upravnog odbora.

„O stanju u ovom centru već je održan niz sastanaka, a u 11 časova zakazana je sjednica Upravnog odbora. Grad Trebinje je povećao iznos sredstava za Dnevni centar za 2024. godinu, ali je to bilo nedovoljno zbog povećanja iznosa najniže plate. Otud je povećan iznos sredstava u rebalansu, u cilju prevazilaženja finansijske krize, koja je u ovom centru evidentna, zbog nemogućnosti izmiravanja stalnih obaveza. Važno je da Dnevni centar ’Sunce nam je zajedničko’ funkciniše, izgrađen je novi objekat i zaposleni su spremni da pruže maksimum, kako bi djeca i omladina sa posebnim potrebama imali najbolje moguće uslove“, pojasnio je Ćurić.

Prvi čovjek grada smatra da nema potrebe za formiranjem Anketnog odbora, što je predložio Klub odbornika Liste za pravdu i red.

„Komisija će profesionalno procijeniti stanje, u saradnji sa resornim ministarsatvom i u skladu sa zakonskim propisima i otud nema potrebe za formiranjem Anketnog odbora“, naveo je Ćurić.

Skupština grada je većinom glasova odbacila prijedlog Kluba odbornika Liste za pravdu i red o formiranju Anketnog odbora, koji bi procijenio stanje u Dnevnom centru „Sunce nam je zajedničko“.