Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će svima onima koji žele da se vrate na selo i odluče za poljoprivredu Grad pomoći u obnovi njihovih kuća I imanja.

Ćurić je gostujući na Herceg TV istakao da je po prvi put ove godine u budžetu Grada planirana stavka za te namjene, napominjući da je određeni broj ljudi u prethodnom periodu tražio pomoć , te da su im izlazili u susret.


“Važno je da imamo jaku porodicu, samim tim imamo I jak grad I državu”, rekao je Ćurić

Komentarišući molbu Udruženja sa četvoro i više djece, da se pred odbornicima nađe i tačka dnevnog reda da se ovo udruženje proglasi kao udruženje od lokalnog interesa za grad, te da se dodijeli mjesečni pronatalitetni dodatak za svaku porodicu sa četvoro i više djece, Ćurić je rekao da takav zahtjev nije opravdan .


“Ovakav zahtjev Udruženja sa četvero i više djece nije opravdan, jer svakako da postoje osjetljivije kategorije, a mnogo više se pokazuje pomoć izdvajanjem sredstava iz budžeta, nego što bi proglašenjem udruženja od lokalnog interesa za Trebinje. ” istakao je Ćurić

Ćurić kaže kako grad izdvaja najveću pomoć do sada za sve osjetljive kategorije i ističe da prednost imaju porodice gdje su jedan ili oba roditelja nezaposleni, a imaju jedno ili dvoje djece, nego porodice sa više članova koje imaju veća primanja.

Ćurić je dodao da će se svakako gledati socijalna slika u porodicama.

Rejting.info