IMG_20230614_101631_resized_20230614_101658859.jpg (372 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je danas, na početku skupštinskog zasjedanja, da Grad Trebinje čini sve kako bi olakšao život građanima i da su neosnovane primjedbe odbornika Saše Borjana da je aktuelna lokalna vlast građanima donijela najveće namete.

„Ta sugestija nije na mjestu, najveći porez na nepokretnosti bio je upravo u periodu prošle vlasti. Što se tiče popusta za građane, Grad Trebinje se uključio u skladu sa mogućnostima, na našu sugestiju, pojedini privrednici su već uveli kartice popusta, a naši sugrađani već imaju popust i u pojedinim ugostiteljskim objektima. Od kada je ova skupštinska većina, uveli smo subvencije do 50 odsto za penzionere, stipendije za studente, besplatno privođenje zemljišta namjeni, beslatne zasade, podršku djeci u ruralnom području“, istakao je prvi čovjek grada.

Odbornik Saša Borjan je, tokom Odborničkih pitanja, zatražio da se pokrene akcija pod nazivom „Ja sam Trebinjac“, kojom bi se za 30 odsto umanjile cijene za domaće stanovništvo u ugostiteljskim objektima, u cilju ublažavanja posljedica povećanja cijena poreza na nepokretnosti, vode, kanalizacije i komunalnih usluga.