Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić i predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak danas su posjetili Osnovnu školu „Sveti Vasilije Ostroški“ u našem gradu, gdje su gotovo upotpunosti privedeni značajni radovi na infrastrukturi sportske dvorane ove obrazovne ustanove.


Grad Trebinje i Ambasada Bugarske u BiH zajedno su finansirali radove na rekostrukciji parketa, kao i u svlačionicama.„U proteklom peridu rekonstruisana je kompletna podna podloga, postavljen novi izolacioni materijal, kao i najkvalitetniji jasenov parket. Renovirana je kanalizaciona mreža i svlačionice, zamijenjeno je šest velikih prozorskih otvora i zaista dugujemo veliku zahvalnost Gradu Trebinju, ali u bugarskoj ambasadi na pomoći“, kaže Milorad Nadaždin, direktor Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“.


Prema njegovim riječima, renoviranje podne podloge i otvora koštalo je oko 93 hiljade konvertibilnih maraka, dok je 23 hiljade KM potrošeno za rekonstrukciju svlačionica.


„Ipak, naš najveći problem je renoviranje prozorskih otvora na zgradi škole, te postavljanje izolacije za šta će nam trebati oko 240 hiljada KM“, ističe Nadaždin i izražava nadu da će uz pomoć Grada Trebinja i donatora u narednom periodu i ovo pitanje biti riješeno na najpovoljniji način.U jednom od prethodnih razgovora ova škola je apostrofirala rekonstrukciju parketa u sportskoj dvorani kao prioritet i Grad Trebinje je to podržao. Mi ćemo, zajedno sa donatorima, podržati i sve ostale škole u rješavanju najznačajnijih problema – a sve sa ciljem da se našoj djeci stvore najbolji mogući uslovi za školovanje, ali obavljanje sportskih aktivnosti“, kaže zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić.Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak je napomenuo da je ambasada Bugarske u BiH i ranije pomagala trebinjske obrazovne ustanove i naglasio da su Bugari donirali sredstva nove otvore i ulazna vrata na Centru srednjih škola i Gimnaziji „Jovan Dučić“.I učenici su zadovoljni nakon završenih radova. Pavle Riđešić i Ana Milanović, učenici osmih razreda, rekli su da su sada obezbijeđeni mnogo bolji uslovi za rad i treniranje – ne samo sadašnjih učenika škole nego i generacija koje dolaze.
Izvor: Radio Trebinje