Prijem.jpg (316 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Mladen Petrović razgovarali su danas o organizaciji obuka o bezbjednosti u saobraćaju za djecu u osnovnim i srednjim školama.

Gradonačelnik Ćurić je rekao da je sa Agencijom u planu organizacija obuka za djecu u osnovnim i srednjim školama.

„Odlučili smo da bi dobro bilo da nabavimo jedan poligon za obuku djece i vožnju biciklom. Riječ je o mobilnom poligonu koji bi bio pomjeran shodno potrebama“, rekao je Ćurić.

Ćurić je zahvalio direktoru Agencije za pomoć u uređenju dvorišta kod Osnovne škole „Vuk Karadžić“, navodeći da je u toku javna nabavka za logistiku kako bi djeca bezbjednije prelazila ulicu.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Mladen Petrović kaže da je tema sastanka bilo i planiranje Dana bezbjednosti, koji je ranije obilježen.

„Uključićemo vrtiće, osnovne i srednje škole, a i ostale sugrađane da pokažemo i našu, a i vašu odgovornost, odnosno koliko se obraća pažnja na bezbjednost saobraćaja“, rekao je Petrović, ukazujući da je ljudski faktor glavni uzrok saobraćajnih nezgoda.

Kampanja „Retro je in! Vozi naprijed, pogledaj nazad!“ provodi se u periodu od 1. aprila do 31. avgusta.