Ćurić, Kovačević: Do Preobraženja bratimljenje Trebinja, Nikšića i Herceg Novog

Curic k9vacevic2.jpg

Trebinjski gradonačelnik Mirko Ćurić i predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević najavili su danas bratimljenje itmeđu ta dva grada i Herceg Novog, koje će biti ozvaničeno na Preobraženje - slavu Trebinja.

"Trebinje i Nikšić ljudi osjećaju kao jednu sredinu i to hoćemo da ozvaničimo bratimljenjem. Granica možda za nekog postoji, ali za nas ne. Cilj nam je da što više povežemo ova dva ista naroda", rekao je Ćurić novinarima nakon sastanka sa Kovačevićem u Trebinju.

Ćurić je podsjetio da dva grada od prošle godine zajedno obilježavaju Dane Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog i da ima prostora za dodatni razvoj saradnje u okviru drugih manifestacija.

"Gradonačelnici budu i prođu, ali ako povežete kulturu, sport, privredu i narod što više, onda će to opstati dugo jer bez saradnje ne možemo", rekao je Ćurić i najavio bratimljenje Trebinja i sa Herceg Novim.

On je naveo da od početka postoji izuzetno dobra saradnja Kovačevićem, podsjetivši da su dobro povezane i turističke organizacije dva grada.

Kovačević je istakao da Nikšić posljednje dvije godine ima najbolju saradnju sa Trebinjem koje im je u svakom smislu najbliži grad.

On je naglasio da su ovo dva bratska naroda oduvijek i da će tako ostati, a da se granice prevazilaze saradnjom u kulturi i drugim oblastima.

Kovačević je rekao da će Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški od ove godine biti slava opštine Nikšić i da će Dani svetog Vasilija u Nikšiću biti održani od 7. do 12. maja, uz bogat program.

"Trebinje je pokazalo da umije da valorizuje svoje turističke potencijale, a Nikšić ima slične, pa učimo od vas kako to treba raditi", naglasio je Kovačević.

Sastanku su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković i direktori turističkih organizacija dva grada Mitar Barać i Mirjana Putica.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×