Predavanje.jpg (302 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić održao je danas na Fakultetu za proizvodnju i menadžment predavanje na temu „Uloga i značaj visokog obrazovanja u razvoju lokalne zajednice“ na kojem je predstavio rad Gradske uprave i planove za budućnost.

„Na predavanju sam pokušao da prenesem naša iskustva o radu Gradske uprave, kako je bilo nekada i trenutno te ciljeve i viziju za naredni period. Grad Trebinje već duže vrijeme izdvaja značajna budžetska sredstva za studente iz Trebinja, bilo gdje da studiraju, kao i za studente deficitarnih zanimanja, a prošle godine otvoren je i Poljoprivredni fakultet u našem gradu. Pred nama je još puno projekata sa ciljem da Trebinje postane studentski grad“, rekao je Ćurić.

On je izrazio zahvalio na dosadašnjoj saradnji i podršci predsjednika RS, Vlade i Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

„Zajedničkim snagama ćemo sigurno u narednom periodu otvoriti još smjerova i sigurno da ćemo poboljšati uslove za sve studente koji se odluče da studiraju u Trebinju. Cilj nam je da napravimo novi ambijent za sve studente, uvijek smo za razgovor i da ponudimo pravo rješenje da u budućnosti bude što više studenata u našem gradu, da nam ostaju u Trebinju i Republici Srpskoj“, rekao je Ćurić.

Predavanje 1.jpg (270 KB)

Budimirka Marinović, prodekan za naučno-istraživački rad i preduzetništvo na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje kaže da je cilj predavanja da se studenti upoznaju sa radom naše lokalne zajednice i kakve su njihove mogućnosti za dalje obrazovanje i rad u gradu Trebinju.

„Podrška Gradske uprave svim fakultetima koji se nalaze u našem gradu je od izuzetne važnosti za sve naše studente i nadam se da će u skorije vrijeme Trebinje postati značajan studentski grad“, istakla je Marinović.