Zamjenik terbinjskog gradonačelnika Mirko Ćurić rekao je Srni da je iznenađen izjavom dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića koji je naveo da "nema saradnje između ova dva grada, dok se zvaničnici Trebinja ne izvini Dubrovniku" i poručio da će o svim događajima u prošlosti suditi istorija.Ćurić kaže da je bilo "nelagodnih situacija" i sa jedne i sa druge strane, naglašavajući da su i Trebinjci, kao i Dubrovčani, branili svoje porodice i ognjišta.
"I u Trebinju majke plaču za svojim sinovima, djeca za roditeljima. Ko će njima da se izvini?", upitao je Ćurić i dodao da je prošlo vrijeme da se šalju poruke koje ne doprinose dobrosusjedskim odnosima, već da treba da se slijede glas razuma i volja naroda.
Činjenica koja se ne može pobiti je, kaže Ćurić, da i građani Dubrovnika po nekoliko časova u kolonama čekaju da dođu u Trebinje, kao i Trebinjci koji svakodnevno odlaze u susjedni grad.
"Svi su oni dobrodošli u Trebinje jer je ovo uvijek bio i biće grad otvorenog srca za sve dobronamjerne ljude. Mi, političari, ne smijemo biti ti koji će kočiti saradnju između komšija. Treba da im budemo na usluzi", istakao je Ćurić.
Komentarišući današnji Frankovićev neprimjeren gest na otvaranju graničnog prelaza Ivanica kod Ravnog, kada je odbio poziv novinara da se fotografiše sa njim, Ćurić je naglasio da svako ima pravo da pokaže svoju kulturu.
SRNA