20230617_141408.jpg (227 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić obišao je povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se jutros dogodila u blizini Dražin Dola, na magistralnom putu Trebinje - Ljubinje.

Ćurić je razgovarao sa povrijeđenim, smještenim na Odjeljenju hirurgije sa ortopedijom, u pratnji direktora Bolnice Nedeljka Lambete i protojereja stavrofora Miroslava Ratkovića, koji je povrijeđene obišao na molbu i po blagoslovu vladike banjalučkog Jefrema.

„Ljekari su nas upoznali sa zdravstvenim stanjem povrijeđenih. Drago mi je što su mi svi povrijeđeni prenijeli da su sve naše službe reagovale profesionalno i ljudski“, naveo je Ćurić.

On je kazao da Grad Trebinje stoji na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.

„Svi smo pod stresom i tek sada sagledavamo šta smo preživjeli. Nažalost, dva lica su poginula. Zahvaljujem se medicinskom osoblju. Zaista, veliko ima hvala na svemu“, rekao je Mladen, koji je jedan od putnika iz autobusa, smješten na trebinjskoj hirurgiji.

20230617_145923.jpg (254 KB)

Ćurić je obišao i putnike iz autobusa koji su smješteni u jednom trebinjskom hotelu, koji su mu, takođe, prenijeli riječi zahvalnosti prema medicinskom osoblju i pripadnicima policije.

Iz trebinjske Bolnice poručili su ranije da su svi pacijenti stabilnog zdravstvenog stanja, a jedan putnik sa težim povredama transportovan je helikopterom za Banjaluku.

Saobraćajna nezgoda dogodila se oko 6.30 časova, kada je vozač autobusa iz Banjaluke, koji je prevozio ekskurziju radnika osnovne škole, iz za sada nepoznatih razloga, udario prvo u brdo, a zatim u obližnji kameni zid.

Na licu mjesta su poginuli vozač i jedan putnik, dok je 13 lica povrijeđeno. Njima je pomoć ukazana u Službi hitne medicinske pomoći i Bolnici Trebinje.